Stoły bankietowe cateringowe – przegląd polecanych modeli
Stoły bankietowe cateringowe to obowiązkowy element wyposażenia restauracji zajmujących się organizacją imprez okolicznościowych. Tego rodzaju stoły pojawiają się także na bankietach, imprezach integracyjnych, festynach czy innego rodzaju imprezach plenerowych, na których serwowane jest jedzenie. Ze względu na trwałe materiały są coraz częściej wybierane przez właścicieli ogrodów, którzy często podejmują gości i chętnie sięgają po udogodnienie tego rodzaju. Przed zakupem warto jednak zastanowić się nad odpowiednim modelem. Dostępne stoły różnią się nie tylko materiałem zastosowanym w produkcji, ale również rozmiarami oraz kształtem blatu. Jakie modele cieszą się największym zainteresowaniem?
Stoły na większe imprezy
Większe wydarzenia wiążą się z większą ilością gości. Warto w takich sytuacjach zatroszczyć się o stoły, które pomieszczą większą ilość jedzenia. Stoły bankietowe cateringowe 180 x 75 cm to produkty, które z pewnością spełnią oczekiwania klientów. Prostokątne blaty wykonywane są z niezwykle trwałych materiałów, które w żaden sposób nie reagują na zmienne warunki atmosferyczne. Są uodpornione na zniszczenia mechaniczne i nie sprawiają żadnych problemów podczas czyszczenia.
Dodatkowym atutem takich stołów jest rama wykonana ze stali malowanej proszkowo oraz fakt, że stół składany jest w walizkę. Taki stan rzeczy powoduje, że nie sprawiają problemu podczas transportu i zdecydowanie nie zajmują wiele miejsca, gdy nie są użytkowane. Taki model dostępny jest również w nieco większym rozmiarze 200 x 90 cm. Stół o takiej powierzchni blatu sprawdzi się doskonale na eventach plenerowych, aczkolwiek może być również doskonałym elementem wyposażenia na wszelkiego rodzaju targach wystawienniczych. Kształt blatów umożliwia również wygodne łączenie stołów, co podczas dużych imprez może mieć kluczowe znaczenie.
Małe stoły cateringowe
Nieco mniejsze stoły cateringowe mogą być doskonałym uzupełnieniem wyposażenia ogrodowego lub wsparciem podczas imprez na mniejszą skalę. Warto zwrócić uwagę na koktajlowe stoły cateringowe odznaczające się okrągłym blatem. Nie tylko prezentują się elegancko, ale również zajmują mniej miejsca niż prostokątne odpowiedniki. Sprawdzają się doskonale w pomieszczeniach o nieco mniejszym metrażu. Również w tym przypadku zaletą jest zastosowanie bardzo trwałych materiałów oraz możliwość złożenia stołu po imprezie.
Tego rodzaju stoły bardzo często pojawiają się na wydarzeniach, na których znajdują się również małe dzieci. Brak ostrych krawędzi gwarantuje pełne bezpieczeństwo najmłodszych. Warto również zwrócić uwagę na owalne stoły składane w połowie. Cieszą się bardzo dużym uznaniem ze względu na możliwość dostosowania stołu do aktualnych potrzeb. Taki model można w każdej chwili częściowo złożyć i korzystać wyłącznie z jednej połowy blatu, zaoszczędzając tym samym sporo przestrzeni. Również w tym wypadku stolik w ciągu kilku sekund będzie można złożyć w wygodną do noszenia walizkę.